Omdat we taalontwikkeling heel erg belangrijk vinden, zetten we als school graag extra in op (voor)lezen. We merkten dat de openbare bieb niet altijd voor iedereen even bereikbaar is en daarom richtten we een eigen schoolbieb in. Eind januari 2019 werd onze schoolbibliotheek officieel geopend. (Groot)ouders er een vaste dag in de week terecht om samen met de kinderen boeken te ontlenen. Wanneer de schoolbieb opengaat wordt in de loop van september meegedeeld.
Je vindt er peuterboeken, (voor)leesboeken, prentenboeken, weetboeken en doeboeken,… er is voor elk wat wils !

De ingang is via de parochiezaal. Ook de klassen plannen regelmatig een (voor)leesmoment plannen in de gezellige ruimte van de bieb of lenen een boekje via de juf.

 

Aan onze grote poort vinden jullie binnenkort ook onze kersverse ruilboekenkast. Daarin kunnen ook ouders, net als onze leerlingen, leesvoer vinden. Zie je een boek dat je wil lezen? Neem het mee! Eens gelezen, breng je het terug. Of je ruilt het voor een ander boek. Heb je thuis een boek waarvan je denkt: “Dit past in de ruilboekenkast.” Ruil het om met een boek uit onze kast. Kleef dan zelf even een ruilboekensticker er op, dan is het helemaal top !

Via deze weg bedanken we ook graag alle mensen die de voorbije jaren reageerden op onze oproepen om boeken aan onze school te schenken. Het is mede dankzij deze schenkingen dat we onze schoolbibliotheek kunnen verwezenlijken.

Naast de eigen schoolbibliotheek is er ook een zeer goede samenwerking met de stedelijke bibliotheek waar we via de boekenboxen een heel rijk aanbod kunnen aanbieden aan onze kinderen.

 ​

 

Copyright © College O.-L.-V.-ten-Doorn

Basisschool Sint-Antonius
Pastoor Bontestraat 2, 9900 Eeklo
09/377.32.30
info.sintantonius@coltd.be